Gebloemleesd en gebundeld

Gebloemleesd en gebundeld

Regelmatig stelt Mirjam van Hengel een bundel of een bloemlezing samen. Met werk van Remco Campert: Katten en katers in 2019; Campert Compact in 2017, in prachtige gedundrukte reeks van Van Oorschot. Ter  gelegenheid van de Boekenweek 2018 verscheen bij Querido een bloemlezing van Leo Vromans gedichten over de natuur; een bundel vol leeuwen, olifanten, vissen, kraaien, vlinders, pimpelmeesjes, luiaards, walrussen en spinnen, katers en koeien, maar ook een ‘vogeltje vetbult’ En toch is alles wat we doen natuur. Eerder, in 2015, verschenen ‘de mooiste’ gedichten van Vroman, ook voorzien van inleiding:  Alle malen zal ik wenen.

Andere hoek, de muziek: tien nieuwe gedichten over de cello – niet meer verkrijgbaar, wel te beluisteren hier bijvoorbeeld. En de bundel Vier variaties voor cello, verschenen bij uitgeverij Podium.